Verkiezingsprogramma “Samen bereiken we meer!” vastgesteld en lijsttrekker gekozen

GBWP persbericht

Persbericht

BERGEN OP ZOOM- De leden van GBWP hebben het verkiezingsprogramma 2022-2026 “Samen bereiken we meer!” vastgesteld en de lijsttrekker gekozen. Op voordracht van het bestuur, voorgezeten door Ad Vermeulen, is Arjan van der Weegen unaniem gekozen om de kieslijst van GBWP aan te voeren.

Arjan gaat met zijn kenmerkende bevlogenheid, ervaring, lokale wortels en enorme betrokkenheid met plezier de kar trekken voor GBWP tijdens de verkiezingscampagne.

Samen bereiken we meer!

GBWP is een partij die bewust lokaal is en lokaal bewust. Als oudste lokale partij van onze gemeente houden we er niet van dat een landelijk bestuur ons voorschrijft hoe we het beste voor de inwoners van Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat kunnen opkomen. Dit kunnen onze inwoners prima zelf vertellen, daarvoor is invloed uit Den Haag niet nodig. Onze stijl kenmerkt zich door een recht-door-zee aanpak, waarbij we op een eerlijke en rechtvaardige manier proberen de welvaart en het welzijn van onze inwoners te vergroten. In de visie van GBWP is politiek geen spelletje, waarbij we elkaar vliegen afvangen en in achterkamertjes bedacht wordt hoe het allemaal geregeld moet worden. Inwoners, instellingen, verenigingen en bedrijven komen op voor hun belangen en vragen ruimte van de politiek voor de oplossingen die zij bedenken. Oplossingen waar ze ook aan mee willen helpen. De politiek moet zich ten doel stellen om dit te faciliteren. Kortom: GBWP staat voor samen bouwen aan onze gemeente en gemeenschap.

De afgelopen twee jaar zijn we met elkaar geconfronteerd met een wereldwijde pandemie. We moeten onze ogen niet sluiten voor de impact van Corona. Samen zullen we moeten uitvinden hoe we als samenleving elkaar door deze crisis heen helpen en leren te leven met Corona.

Voor GBWP betekent dat we samen na moeten denken hoe we onze samenleving gaan inrichten, hoe we de zorg voor iedereen bereikbaar houden, hoe we bedrijven en banen kunnen behouden en hoe we burgerinitiatieven kunnen blijven ondersteunen.

Wat willen we bereiken?

“Samen bereiken we meer!” zegt iets over de manier waarop wij zaken willen realiseren. Als volksvertegenwoordigers werken we samen met onze inwoners, instellingen, verenigingen en bedrijven aan welzijn en welvaart.

Om duidelijk te maken wat GBWP wil bereiken, hebben we aan de hand van vier bouwstenen ons programma opgesteld, waar u ons de komende vier jaar op mag aanspreken, en waar we samen aan willen werken.

GBWP-bouwstenen:

1. Knelpunten in stad, dorpen en wijken
a. Halsteren
b. Lepelstraat, Klutsdorp en Kladde
c. Bergen op Zoom Centrum (Binnenstad en Scheldevesting)
d. Bergen op Zoom West (Bergse Plaat, Markiezaten en Fort Zeekant)
e. Bergen op Zoom Oost (Gageldonk, Warande en Buitengebied Oost)
f. Bergen op Zoom Zuid (Borgvliet, Langeweg, Heimolen en Oude Tol)
g. Bergen op Zoom Noord (Meilust, Tuinwijk en Noordgeest)

2. Mensen & Welzijn
a. Iedereen kan en doet mee
b. Een veilige samenleving
c. Verenigingsleven, cultuur en sport

3. Ruimte & Economie
a. Verkeer en parkeren
b. Een aangename en duurzame beleefstad
c. Moderne lokale economie
d. Werk en onderwijs

4. Gemeente & Financiën
a. Uitstekende dienstverlening
b. Een financieel gezonde gemeente
c. Samenwerken in de regio

Als u ons programma doorleest, zult u zien dat wij extra aandacht geven aan leefomgeving, veiligheid (introductie van de wijkboa), samenwerking onderwijs en bedrijfsleven (de campusgedachte), wonen, samenwerking gemeente en gemeenschap en het verenigingsleven.

Het vaststellen van de hele kandidatenlijst is door het bestuur voorzien tijdens de aankomende algemene ledenvergadering. Mocht u daar belangstelling voor hebben, houdt u dan onze website en social mediakanalen in de gaten.

Bijlage: Verkiezingsprogramma GBWP “Samen bereiken we meer!”

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen Betsy de Kock, persvoorlichter van GBWP: tel. 06-14494404.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.