In Memoriam: Piet van de Watering

Vandaag, maandag 27 mei 2024, is op 80 jarige leeftijd ons zeer gewaardeerde lid Piet van de Watering overleden.

Piet was een bijzondere, bevlogen, kritische, analyserende en betrokken GBWP’er met een enorme staat van dienst.

Vanaf 1970 is Piet, meer dan 50 jaar, als ontwerper en tekstschrijver betrokken bij alle verkiezingscampagnes van onze vereniging. In 1970 gevraagd door Martien van Elzakker bij Gemeentebelangen Halsteren-Lepelstraat, stond Piet in 1978 en 1982 op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Zijn betrokkenheid en inzet was enorm. Meer dan 5000 vrijwilligersuren heeft Piet in eerst Gemeentebelangen en later GBWP gestopt.

Piet zijn stokpaardje was wat we nu burgerparticipatie noemen. De titel “Inspraak van de kiezer” van ons GBWP boek was dan ook meer dan logisch. Piet legde de politieke periode 1970-2006 van Gemeentebelangen Halsteren-Lepelstraat, Werknemerspartij Halsteren-Lepelstraat, Gemeentebelangen Bergen op Zoom, de Stadspartij overgaande in GBWP op een zeer treffende wijze vast in een boek van 304 pagina’s. Uiteraard met een oranje kaft.

Het was een eer en genoegen om met Piet samen te mogen bouwen aan GBWP. Hij blijft bij ons in kleuren, huisstijl en wijze van besturen met en vanuit onze inwoners.

Bedankt Piet!

Fractie en bestuur GBWP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.