Paul Schut

Wie ben je? 

Paul Schut, geboren en getogen in Halsteren. Getrouwd met Marjoleine en vader van twee hele lieve kinderen Bob (8) en Froukje (6). Ik ben in het dagelijks leven projectmanager bij de Nederlandse Spoorwegen. Verder geniet ik enorm van mijn drukke vriiwilligersleventje bij diverse lokale verenigingen. Ik ga graag dweile tijdens de Vastelaoved op Altere en de Vastenavend in Berrege. Daarnaast ga ik graag met mijn gezin op vakantie zowel naar een zomerse bestemming als op wintersport. 

Wat is je achtergrond en/of betrokkenheid binnen de gemeente? 

Ruim 30 jaar ben ik vrijwilliger en bestuurslid in Halsteren bij diverse verenigingen zoals, Kindervakantiespel ‘Onder de Panne’, de Oranjevereniging Halsteren en Harmonie Sint Cecilia Eensgezindheid. Ik doe dit met veel plezier en geniet van de vriendschappen die zijn ontstaan bij deze verenigingen. Het is geweldig om te ervaren, wat voor leuke activiteiten en tradities je samen op het dorp en daar rondom (zoals Koningsdag, Braderie, Kindervakantiespellenweek,…etc) kunt neerzetten voor de gemeenschap. Voorheen heb ik ook nog 14 jaar lang tijdens de vastenavend de website dweilen.nl gedaan, waarbij we gratis foto’s van dweilende krabben en spinolen maakten, en we ook jaarlijks een uniek sticker uitdeelden.  8 jaar geleden ben ik gekozen als raadslid van GBWP in de gemeente Bergen op Zoom, een taak die ik niet licht opvat. Mensen hebben hun vertrouwen in je gestoken en daar moet je dan je best ook voor doen.

Waar sta je voor binnen de gemeente? 

Onze gemeente heeft erom veel te bieden. Het gaat niet alleen om een paar stenen. Deze gemeente LEEFT!! Het gaat hier om de mensen. Iedereen heeft een mening over van alles en nog wat. En velen zijn actief bij een lokale organisatie/vereniging/bedrijf etc. Dat toont in mijn ogen de betrokkenheid binnen onze gemeenschap. Iedereen wil er het beste van maken. En dat is nou precies waar ik ook naar streef. Ik wil kijken waar ik anderen kan helpen. Mijn steentje kan bijdragen. Dat doe ik al deels in mijn vrijwilligers-/verenigingsleven, maar ook daarbuiten is dit mogelijk. En dat probeer ik als raadslid ook te bewerkstelligen voor Bergen op Zoom, Halsteren en Lepelstraat.  

Waarom GBWP? 

GBWP is een lokale partij, als geboren en getogen Halsternaar weet ik heel goed hoe belangrijk het is voor iedere kern, wijk of onderdeel van een gemeente om zijn eigen identiteit te kunnen behouden, Zowel Halsteren, Lepelstraat als Bergen op Zoom. Dat geldt in mijn ogen ook voor gemeenten ten op zichtte van landelijk. Een lokale partij kan veel beter voor de lokale identiteit van je gemeente staan dan een landelijke partij. 

Ik wist heel goed dat GBWP echt op komt voor het verenigingsleven. Dus toen 12 jaar geleden  Patrick van der Velden en Arjan van der Weegen mij vroegen om bij GBWP aan te sluiten, was dat een logische stap. Na 4 jaar als voorzitter van de partij en 8 jaar als raadslid in de fractie heb ik veel waardevolle ervaringen opgedaan. Die ik zeker hoop in nog een raadsperiode te kunnen gebruiken.

GBWP is eigenlijk ook net als een vereniging, er zit een grote diversiteit aan mensen in die allemaal,  één voor één, het beste voor de gemeente voor ogen hebben. Er zijn heftige discussies en meningsverschillen, maar er is ook respect en begrip voor elkaar. Dat is nu juist ook de reden waarom we zo’n hechte partij zijn. We kunnen open en eerlijk met elkaar praten en weten samen tot een standpunt te komen. 

Paul Schut