Patrick van der Velden

Wie ben je?

Patrick van der Velden, 51 jaar geboren en getogen in Bergen op Zoom. Ik ben al 25 jaar getrouwd en heb 3 kinderen. In mijn vrije tijd ben ik te vinden op het (kunst)gras of in de natuur. Ik ben namelijk coach bij een meidenelftal van s.v. MOC’17 en met de hond (cockerspaniel) lopen we graag in het bos of op het strand. 

Wat is je achtergrond en/of betrokkenheid binnen de gemeente?

Ik ben vanaf 1999 actief bij GBWP. Eerst als Duo-burgerlid en a.i. secretaris van GBWP. Van 2006-2014 raadslid en fractievoorzitter van GBWP. Dit deed ik naast mijn baan als business unitmanager bij AD Chemicals BV. Vanaf 2014-okt 2021 wethouder. Dat is al een hele tijd, dat klopt ook, maar zo voelt het niet.

Mijn drijfveer is om nog steeds politiek actief te zijn voor jullie. Wie is jullie? (inwoners, bedrijven, verenigingen en de gemeente zelf). Politiek actief zijn betekend voor mij tussen de mensen, samen met verenigingen en ondernemers. Denk hierbij aan: gesprekken voeren, een luisterend oor of iets samen realiseren…daar haal ik energie uit!

Waar sta je voor binnen de gemeente?

De gemeente moet er allereerst voor zijn inwoners, verenigingen en ondernemers zijn. Niet andersom. De gemeente moet niet denken te weten wat goed is voor de burger. Ga met hen in gesprek, haal op en maak dan pas beleid.
Ik heb me de afgelopen 7,5 jaar als wethouder ingezet in stedelijke ontwikkeling, wonen, openbare ruimte, verkeer en vervoer, ontwikkeling buitengebied, evenementen, cultuur en erfgoed. Kortom: in verschillende bestuurlijke groepen in de regio om juist voor Bergen op Zoom de verbinding binnen west Brabant en de provincie te maken. Dit probeerde ik zoveel als mogelijk te doen door zichtbaar tussen de mensen te zijn. Helaas door corona is het de laatste periode minder kunnen gebeuren en ik moet ook zeggen dat heb ik echt gemist. Maar dat is niets tegenover het leed van ondernemers, gezinnen en verenigingen, die hard getroffen zijn door corona. Dat we maar snel weer het nieuwe normaal mogen oppakken, zodat er weer geld verdiend kan worden en we weer plezier kunnen maken kunnen spreken over een samenleving. Samenleven en beleven doe je samen! 

Waarom GBWP?

Toen ik in 1999 besloot politiek actief te worden, heb ik me aangesloten bij een lokale partij GBWP, een partij waarin mensen actief zijn voor stad en dorp en met beide benen tussen de mensen staan. Sterk daarin is dat deze lokale partij niet gedreven wordt door landelijke richtlijnen, maar werkt vanuit een eigen mening en inbreng. Waarom dan GBWP? Binnen GBWP zitten mensen die zelf ook actief zijn als ondernemer of als vrijwilliger bij verschillende verenigingen of organisaties. Dat is voor mij belangrijker dan de kleur van een partij. Samen bereiken we mee!

Patrick van der Velden