Betsy de Kock

Wie ben je?

Ik ben Betsy de Kock, geboren en getogen in Lepelstraat.

Wat is je achtergrond en/of betrokkenheid binnen de gemeente?

Ik ben jarenlang werkzaam geweest in het onderwijs, de journalistiek en communicatie. Ik heb een grote sociale betrokkenheid bij het verenigingsleven en de organisatie van evenementen op sportief en cultureel gebied binnen Lepelstraat, Halsteren en Bergen op Zoom. Sinds 1980 ben in enthousiast beoefenaar van de tennissport en sinds 15 jaar ook te vinden op de golfbaan. Ik ben zeer actief op bestuurlijk gebied binnen diverse clubs (van vereniging tot bond tot werkzaam in deze branche).

Ik vind het belangrijk de verbindende factor te zijn en goede communicatie staat daarbij hoog in het vaandel. Met deze vaardigheden heb ik gekozen voor de lokale politiek.

Waar sta je voor binnen de gemeente?

Heldere communicatie in begrijpelijke taal is van belang binnen iedere organisatie en bij uitstek voor de gemeentelijke organisatie, naar de burgers toe. Als het gaat om uitvoering is het hanteren van de menselijke maat van groot belang, iedere burger is anders en heeft zijn eigen problemen.

Het leggen van verbindingen, integraal samenwerken en komen tot een samenleving waar alle aspecten van leefbaarheid in beeld zijn, is mijn ideaalbeeld.

Waarom GBWP?

Ik heb gekozen voor GBWP om haar lokale karakter, haar vertegenwoordiging in dorp, wijk en stad en haar nuchtere benadering. Niet gebonden zijn aan de richtlijn van een landelijke partij, maakt dat je lokaal bewust lokaal kunt werken. Ik ben van mening dat we op deze manier met een betrokken houding het verschil kunnen maken in deze samenleving.

Betsy de Kock