Rik Simons

Wie ben je?

Ik ben Rik Simons (29) en woonachtig in Bergen op Zoom Noord, wijk Meilust. Mijn beroep is bedrijfskunde in de IT met de software AFAS. Daar optimaliseer ik bij bedrijven allerlei bedrijfsprocessen. Die ervaringen neem ik mee als kandidaat voor raadslid.  Mijn hobby’s zijn sporten, trompet spelen en gezellig met vrienden leuke dingen doen.

Wat is je achtergrond en/of betrokkenheid binnen de gemeente?

In Bergen op Zoom ben ik vooral betrokken bij de cultuursector. Ik zit in een muziekband, waarbij wij normaal gesproken optredens geven in Bergen op Zoom. Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk bij Cleaning Day.

Waar sta je voor binnen de gemeente?

Ik wil me vooral gaan focussen op het financieel gezond maken van de gemeente. De ervaring die ik heb vanuit mijn werk kan ik goed toepassen om de financiële documenten te controleren van de gemeente. Daarnaast wil ik graag zorgen dat de binnenstad, in welke vorm dan ook, meer glans gaat krijgen. De binnenstad moet een beleefgebied worden. Ik ben ervan overtuigd dat er door een combinatie van kleine Retail, grote Retail, horeca, entertainment en evenementen wij de stad weer kunnen laten opbloeien!

Waarom GBWP?

GBWP is niet verbonden aan landelijke politiek, dus dat maakt het voor ons juist ideaal om de beste keuzes voor de gemeente te maken. Daarnaast zijn wij een gevarieerde groep van mensen die samen de schouders eronder willen zetten om meer te kunnen bereiken!

Rik Simons